Këshilli i Veprimit Rinor Lokal Drenas

Drenas Kosova, Drenas


☎: +38649507162

Category

About

e-mail kontaktues: [email protected]

General Info

Këshilli i Veprimit Rinor Lokal – Drenas është strukturë përfaqësuese e të rinjëve të Komunës së Drenasit. Të dhënat e përgjithshme Këshilli i Veprimit Rinor Lokal – Drenas është strukturë përfaqësuese e të rinjëve të Komunës së Drenasit, është themeluar më 13.11.2010 në prezencë të 18 delegatëve përfaqësues të organizatave joqeveritare rinore si dhe organizatave që në kuadër të strukturave të tyre gjenë zbatim puna me të rinjtë. KVRL-Drenas bazuar në Ligjin për Fuqizim dhe Pjesëmarrje të Rinisë ka ushtruar funksionin e saj duke këshilluar pushtetin komunal për qështje që kanë karakter rinorë. Përgjegjësitë dhe obligimet e Këshillit të Veprimit Rinor Lokal- Drenas Këshilli i Veprimit Rinor Lokal – Drenas është organ i përfaqësimit rinor në nivel lokal si dhe organ këshilldhënës i qeverisë lokale, ku përfshihen në mënyrë direkte apo indirekte interesat e të rinjëve. Këshilli i Veprimit Rinor Lokal – Drenas ka për qëllim zhvillimin e bashkëpunimit ndërmjet anëtarëve të saj me synim për të përparuar të drejtat e të rinjve dhe për të siguruar që zëri i fuqishëm kolektiv i të rinjve të dëgjohet tek politikëbërësit dhe vendimmarrësit në të gjitha nivelet. Këshilli i Veprimit Rinor Lokal – Drenas ka këto përgjegjësi: - Të fuqizoj organizatat rinore të komunës së Drenasit për të ndërtuar një vizion të përbashkët për të rinjtë. - Të ndërmarrë veprime gjegjëse si dhe të përgatisë planin e veprimit për të arritur një vizion të tillë. - Të promovoj, koordinoj dhe shkëmbej përvojat e mira me organizata tjera rinore. - Të bashkëpunoj lidhur me çështjet që prekin interesat e rinisë me institucionet e tjera publike dhe private, vendore dhe ndërkombëtare. Detyrat kryesore të Këshillit të Veprimit Rrinor Lokal – Drenas janë : - Të përfaqësoj organizatat rinore të Komunës së Drenasit para institucioneve gjegjëse lokale. - Të adresojë çështjet e të rinjëve të Komunës së Drenasit para institucioneve komunale dhe para personave të tjerë publik dhe privat por edhe në takimet me KQVR-në - T’ju ofrojë mendime e këshilla organeve dhe institucioneve komunale për veprimet që ato duhet ndërmarrë lidhur me të rinjtë në Komunë. - Të paraqesë qëndrime për dokumentet ligjore dhe dokumentet e tjera sa u përket çështjeve të të rinjtë në Komunë. - Të marrë pjesë në hartimin, zbatimin, vlerësimin dhe drejtimin e politikave lidhur me çështjet e të rinjëve. - Të marrë pjesë dhe të kontribuoj në hartimin e Planit të Veprimit Rinor të Komunës së Drenasit dhe në hartimin e peticioneve dhe rezolutave për Rininë. - Të marrë pjesë dhe të kontribuoj në hartimin e propozimit të buxhetit vjetor komunal për rini. - Të bëjë planifikimin e aktiviteteve të shërbimit rinor vullnetar dhe aktiviteteve te tjera për të rinjtë. Pas dorëheqjes së ish Kryetarit të KVRL-së ,Afrim Berisha, Kryesia dhe bordi i KVRL-së ka pësuar ndryshime.Sipas rregullores së KVRL-së, është emëruar një zëvëndësues për postin e Kryetarit të KVRL-së deri në zgjedhjet e ardhshme në Qershor të vitit 2017. KRYETAR: Agon REXHEPI Nenkryetar: Arbenita TËRDEVCI Malisa ZEKA Sekretare: Rina Shabani Koordinatore për vullnetarë: Altina NIKA BORDI: 1.Jetmira MORINA 2.Albulena MAKOLLI 3.Arbër DERVISHI 4.Jeton KRASNIQI 5.Mërgim GASHI 6.Biondina FAZLIU 7.Alberije MAKOLLI.

Description

Keshilli i Veprimit Rinor Lokal - Drenas eshte organi me i lartë i perfaqësimit te rinisë para institucioneve vendimarrëse komunale.

Mission

Keshilli i Veprimit Rinor Lokal - Drenas eshte organi me i lart i perfaqsimit te rinis para institucioneve vendimarrse komunale.

Places Nearby

Airport

Prishtina Airport
10000 Lipjan
Airport
Aerodrom Priština
Pristina
Airport

Automotive

Rent a Car Erini
Dritan Hoxha, 10000 Prishtine
Automotive

Automotive Repair Shop

Auto Servis ''Drini''
0000 Llapushnik
Automotive Repair Shop, Professional Service

Bar

Duplex Club Prishtina
Pristina
Bar, Arts & Entertainment

Car Rental

King Rent a Car
Pristina International Airport ADEM JASHARI, 10000 Lipjan
Car Rental

City

Prelloc
Prelloc
City, City
Gradicë
Gradicë
City, City
Çikatovë E Vjetër
Çikatovë E Vjetër
City, City
Shkabë
Shkabë
City, City
Negrovc ,Drenas!

City
Shpat
Shpat
City, City
Arllat
Arllat
City, City

Clothing Store

Pro Fashion
Drenas
Clothing Store

Community Organization

Vetem lojra
12345678 Prizren
Community Organization

Community Services

Blendinet
Qirez
Community Services

Computer Company

CodersTrust Kosovo Office
Rruga Shëndeti, 13000 Drenas
Computer Company

Elementary School

SHFMU "Arif Shala" Korroticë e Poshtme, Drenas
Korroticë e Poshtme, Drenas, 13050 Korroticë e Poshtme
Elementary School

Food & Beverage

Restaurant Lumi
Drenas, Drenas
Food & Beverage

Food & Beverage Company

Flipsiko
Parku I biznesit, magjistralja prishtinë - pejë, 13000 Drenas
Food & Beverage Company

Grocery Store

N.T.Sh Maloku 1
Gllanasellë, Drenas
Grocery Store, Shopping & Retail

High School

Sh.M.P Fehmi Lladrovci
Glogovac
High School

Home

N'shpi
PRELLOC
Home, Region, Country

Internet Service Provider

WideBand
Berishë, 24000 Malishevë
Internet Service Provider, Television Service Provider, Information Technology Company

Local Business

Bokuroshat dhe Bukuroshet e Vushtrris
Kosova Pristina
Local Business
Nekofc City
Gllogovc
Local Business
Midis Drenice
Drenas
Just For Fun
Kleqkë
Lipjan
Local Business
" Ne Malet e Berishes"-Kleqk-
Lipjan
Local Business
Grabovc

Region, Playground
N'katund

Country
Gjermania
Glogovac
Local Business
Terdevc, Drenas

Country, Dorm
Te Pishat në Sllatinë
12050 Fushë Kosovë
Locality, Travel Service, Outdoor, Recreation & Fitness
Agrobytyqi - arllat
Arllat-drenas, 1234567 Drenas
Local Business
Rruges Per Prishtin

Local Business
DRENCË, Drenas
Glogovac
Local Business

Magazine

Barazia

Magazine

Massage Service

Butterfly Beauty Salon
"Bedri Shala", Butterfly Beauty Salon Gllogovc
Massage Service

Mountain

Crnoljeva

Mountain, Interest

Non-Governmental Organization (NGO)

Vizioni Rinor i Shalës
brigada 121, 14000 Shalë, Lipjan
Non-Governmental Organization (NGO)

Public & Government Service

Xhamia e Krojmirit
Krojmir, Lipjan
Public & Government Service, Mosque

Restaurant

Lora'A
Rruga e Pejes, 1200 Vragolia
Restaurant, Medical & Health

School

IX-1
1012 Skenderaj
School
SHFMU "Migjeni" Baicë
13000 Drenas
Elementary School

Shopping Mall

Sharri Center -2
Llapushnik, 13000 Bushat
Shopping Mall

Skydiving Center

Shtepi Projekte Palene - Urban 3D
38000 Pristina
Skydiving Center

Solar Energy Service

JAHA Solar
Sllatina e Madhe, 12000, Fushe Kosove, 12000 Fushë Kosovë
Solar Energy Service

Sports Event

Gjithçka nga Futbolli
Prishtinë
Sports Event, Locksmith

Work Project

ITED Kosova
Rr. Drenica, nr.43, Pristina
Work Project, Consulting Agency, Public Figure